SAILWISE, WATERSPORT VOOR IEDEREEN

Ingediend door Marisca op do, 09/29/2022 - 16:49

door Josee Deijen 

Voor mij een ontdekking, voor veel mensen, met ongeacht welke beperking, een manier waarop ze al jaren watersport beoefenen. De organisatie SailWise biedt watersport aan voor mensen met een beperking. Zoals zij het zelf omschrijven op hun website www.sailwise.nl

"Mensen met een handicap helpen hun mogelijkheden te ervaren en vergroten (Fit to Sail) door middel van toegankelijke watersportactiviteiten in een ontspannen en veilige omgeving voor iedereen (Sailing for All)."

Het Muiderslot werkt aan toegankelijkheid

Ingediend door Marisca op di, 05/24/2022 - 17:20

Op 21 april en 9 mei hebben leden van het Platform een bezoek gebracht aan Rijksmuseum Muiderslot in Muiden. Medewerkers van het Muiderslot denken op dit moment goed na over de toegankelijkheid van het kasteel. Het Platform is benaderd om mee te denken over de toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking. In een later stadium denken wij mee over de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking. Uiteraard zijn wij blij dat wij hiervoor benaderd zijn. 

Trots op onze vrijwilliger Bert!

Ingediend door Marisca op wo, 04/13/2022 - 16:37

Wij zijn trots op onze vrijwilliger Bert Rigter. De leden van ons Platform Gooise Meren Toegankelijk!? weten al heel lang dat Bert altijd klaar staat. Heb je een handje nodig? Bert biedt altijd aan om 'even' te helpen.

Voor zijn vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis mocht hij de Kleine Johannes in ontvangst nemen. Van harte gefeliciteerd, Bert!

Je leest er alles over in het Zaterdagportret van NaarderNieuws: https://bit.ly/3M1isDL

Overlegdata 2022

Ingediend door Marisca op ma, 01/03/2022 - 12:39

Het Platform Gooise Meren Toegankelijk!? overlegt elke laatste vrijdagmiddag van de maand. Wanneer de coronamaatregelen het toelaten, komen wij samen in het gemeentehuis in Bussum. Tijdstip is 14.00 - 16.00 uur. Wanneer je aan wilt sluiten, ben je van harte welkom. Je kunt je aanmelden via: info@platformgooisemerentoegankelijk.nl. De data zijn: