SAILWISE, WATERSPORT VOOR IEDEREEN

SAILWISE, WATERSPORT VOOR IEDEREEN

door Josee Deijen 

Voor mij een ontdekking, voor veel mensen, met ongeacht welke beperking, een manier waarop ze al jaren watersport beoefenen. De organisatie SailWise biedt watersport aan voor mensen met een beperking. Zoals zij het zelf omschrijven op hun website www.sailwise.nl

"Mensen met een handicap helpen hun mogelijkheden te ervaren en vergroten (Fit to Sail) door middel van toegankelijke watersportactiviteiten in een ontspannen en veilige omgeving voor iedereen (Sailing for All)."

Er worden meerdere vormen van watersport aangeboden. Mijn eerste kennismaking was op de Lutgardina, een klipper die vanuit Enkhuizen vertrekt en waar je aan boord slaapt. Mijn tweede vakantie was in Elahuizen, waar gezeild wordt met de Beatrix, een catamaran. Je slaapt daar aan de wal. Er liggen meerdere boten die gebruikt kunnen worden.
 
Een mogelijkheid die ik nog niet geprobeerd heb, is het vakantie-eiland Robinson Crusoe. Dit unieke eiland met gezellige, volledig aangepaste en rolstoeltoegankelijke accommodatie ligt midden in de Loosdrechtse Plassen. Daar kun je vele vormen van watersport beoefenen, zelfs waterskieën is een optie.

Sailwise is een organisatie die wordt bijgestaan door vrijwilligers. En mij viel vooral op hoe respectvol alles verliep. Echt iedereen kan en doet daar mee!

Ik blijf dan ook zeker mijn vakanties daar boeken. 

Josee in haar scootmobiel voor de boot Beatrix   Vrijwilliger op de boot als schippersmaat   Zeilboot met de zeilen in top. De zon schijnt door de wolken

29/09/2022