Aandacht voor toegankelijkheid tijdens kunstroute Muiden

Aandacht voor toegankelijkheid tijdens kunstroute Muiden

In het weekend van 14 en 15 mei 2022 organiseerde het kunstcollectief Muiden/Muiderberg weer een kunstroute. Deze keer was dit in Muiden. Om ons Platform onder de aandacht te brengen, om vrijwilligers te werven én om aandacht voor toegankelijkheid te vragen stonden een aantal leden van ons Platform twee dagen paraat.

Binnen de route hadden we een mooie plaats toegewezen gekregen. Met onder andere een versierde fiets trokken onze vrijwilligers de aandacht. De fiets was uitgedost met papieren hangertjes waarop vermeld staat dat mensen met een visuele of fysieke beperking vaak gehinderd worden op hun weg door fietsen, bromfietsen, auto’s en allerlei andere voorwerpen die overal en nergens neergezet/geparkeerd worden. 

Deze fiets trok de aandacht waardoor onze vrijwilligers met de bezoekers van de kunstroute in gesprek konden gaan. Een mooie actie om toegankelijkheid van de openbare ruimte bespreekbaar te maken. Tevens werden bezoekers van de kunstroute zich bewust van het feit dat toegankelijkheid voor iederéén belangrijk is. Wij zeggen niet voor niets: “Wanneer het voor ons toegankelijk is dan is het voor iedereen toegankelijk!”

20/05/2022